Goede olie in een koekenpan verhitten. Bij voorkeur geen margarine. Olijfolie is goed, lekker is ook walnootolie of pindaolie.
Als de olie verhit is, je hoort dit aan het sissen, voorzichtig de tonijn in de olie leggen. Door de hete temperatuur van de olie schroeit de tonijn eigenlijk metten dicht, en blijft het sap in de tonijn.
Bak de tonijn aan de ene kant gedurende 3 tot 5 minuten. Nu voorzichtig omdraaien en ook 3 tot 5 minuten aan de andere kant bakken.
Bij korter baktijden, dus 3 minuten per kant, is de tonijn van binnen nog donkerrood. Bij hoger baktijden rosé of doorbakken. Hoe meer doorbakken hoe minder vocht er nog in de tonijn zit.
Tonijn is overigens één van de vissoorten, of vleessoorten, die van zichzelf al smaak heeft. Je hoeft dan ook geen kruiden te gebruiken, maar dat mag vanzelfsprekend wel.
Notities
Je kunt tonijn ook gedurende 15 tot 30 minuten in een marinade leggen voordat je de vis gaat bakken.