Ga terug

Hoe lang moet tonijn bakken?

Haal de tonijn ruim vooraf uit de koelkast. Koop je tonijn bij de viswinkel dan zalf deze al op maat zijn per persoon.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 12 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 130 kcal

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 600 Gram Tonijn
  • Olie

Instructies
 

  • Goede olie in een koekenpan verhitten. Bij voorkeur geen margarine. Olijfolie is goed, lekker is ook walnootolie of pindaolie.
  • Als de olie verhit is, je hoort dit aan het sissen, voorzichtig de tonijn in de olie leggen. Door de hete temperatuur van de olie schroeit de tonijn eigenlijk metten dicht, en blijft het sap in de tonijn.
  • Bak de tonijn aan de ene kant gedurende 3 tot 5 minuten. Nu voorzichtig omdraaien en ook 3 tot 5 minuten aan de andere kant bakken.
  • Bij korter baktijden, dus 3 minuten per kant, is de tonijn van binnen nog donkerrood. Bij hoger baktijden rosé of doorbakken. Hoe meer doorbakken hoe minder vocht er nog in de tonijn zit.
  • Tonijn is overigens één van de vissoorten, of vleessoorten, die van zichzelf al smaak heeft. Je hoeft dan ook geen kruiden te gebruiken, maar dat mag vanzelfsprekend wel.

Notities

Je kunt tonijn ook gedurende 15 tot 30 minuten in een marinade leggen voordat je de vis gaat bakken.
Trefwoord Tonijn bakken