Ga terug

Hoe lang moet dorade bakken?

Lekker bij een verse salade
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 110 kcal

Equipment

  • Koekenpan
  • Ovenschotel

Ingrediënten
  

  • 800 Gram Dorade
  • Boter
  • Zeezout
  • Olijfolie

Instructies
 

  • De schoon gemaakte vis inwrijven met een goede olijfolie.
  • Strooi aan beide kanten wat grof zeezout over de vis.
  • Neem een koekenpan of braadpan met dikke bodem, en verhit wat goede olijfolie in de pan.
  • Doe de dorade in de pan en bak de vis een paar minuten met de huid naar beneden.
  • Verlaag het vuur en bak de vis nog gedurende 5 minuten totdat de randen van de vis goudbruin zijn geworden.
  • Bak je de dorade liever in de oven, doe de met olie en zeezout ingewreven vis dan in een ovenschaal, en plaats de schaal gedurende 30 minuten in een op 180 graden voor verwarmde oven.

Notities

Je kunt eventueel de vis nog inwrijven voor het bakken met diverse verse kruiden, die je ook in de buikholte kunt doen
Trefwoord Dorade Bakken