Ga terug

Hoe lang moeten champignons bakken?

Lekker bij gebakken vlees.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 11 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 28 kcal

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 500 Gram Champignons
  • Boter

Instructies
 

  • Wrijf of boen de champignons schoon met een speciaal borsteltje of met een vochtige doek.
    De champignons hoef je niet te wassen. Dit is overigens omdat paddenstoelen vaak teveel water opnemen tijdens het wassen. Daardoor zouden het een soort sponzen worden tijdens het bakken, en dat is niet lekker.
  • Snij de champignons in pakjes of snij iedere champignon in 4 partjes.
  • Doe wat boter, bijvoorbeeld roomboter, of goede olie in een koekenpan. Laat de boter of olie warm worden en doe dan pas de champignons in de pan.
  • Bak de champignons, onder regelmatig voorzichtig omroeren, in 6 tot 12 minuten bruin en gaar. 6 tot 12 minuten natuurlijk afhankelijk van de mate van bruin of gaarheid, maar ook vanwege de grootte van de stukken champignons. Kleine stukken wat korter bakken dus.
Trefwoord Champignons bakken