Ga terug

Hoe lang moet tartaar bakken?

De tartaar 20 minuten voordat je het vlees gaat bakken uit de koelkast halen. Het vlees kan nu op kamertemperatuur komen, zodat het vlees in de warme pan niet gaat schrikken. Als het vlees schrikt zouden de vezels samen trekken en het vlees taai worden.
Voorbereidingstijd 2 minuten
Bereidingstijd 6 minuten
Rusttijd 2 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 135 kcal

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 600 Gram Tartaar
  • Olie of boter
  • Zout en peper en eventueel kruiden

Instructies
 

  • Zet een koekenpan op het fornuis en verhit daarin boter.
  • De tartaar eventueel op smaak brengen met zout en peper, of natuurlijk andere kruiden.
  • Meestal baken we tartaar in de vorm van een soort hogere hamburger. Nu kun je eventueel de tartaar in deze vorm brengen.
  • Als de boter heet geworden is leggen we voorzichtig de tartaar in de pan.
  • De baktijd hangt voornamelijk van je eigen smaak af, maar we bakken de tartaar 2 tot 6 minuten. Hoe dichter bij de 6 minuten hoe meer doorbakken het vlees wordt. Hoe korter het meer rosé de tartaar zal worden.
  • Bak de tartaar niet te lang, want dan kan het vlees te droog worden.
  • Tartaar van biefstuk laat je na het bakken nog even twee minuten rusten. Bij rundertartaar is dat niet nodig.
Trefwoord Tartaar bakken