Haal de sukadelappen uit de koelkast en laat deze minimaal gedurende 60 minuten op kamertemperatuur komen.
Neem een braadpan met een dikke boden. Doe boter of olie in de pan en verhit dit.
Doe nu voorzichtig de sukadelappen in de pan en bak deze rondom bruin in ongeveer 2 minuten.
Nu kunnen de sukadelappen geblust worden. Daarvoor kun je water gebruiken, maar bijvoorbeeld ook een deel water en een deel rode wijn. Gebruik je water neem dan warm water, niet koud uit de kraan. Dit kan immers gaan spetteren.
Zorg dat de sukadelappen net onder water, wijn, of iets dergelijks staan.
Doe de deksel op de pan en laat het vlees op een laag vuur door pruttelen. Draai het vlees wel regelmatig om.
Het vlees stoof je op deze manier gedurende minimaal 2,5 uur. Natuurlijk kun je gedurende deze stooftijd ook allerlei groenten toevoegen, of kruiden toevoegen. En daar kun je dan ook weer uitgebreid mee variëren.
Pas als het vlees makkelijk los laat zijn de sukadelappen klaar.