Ga terug

Hoe lang moet tournedos bakken?

Een heerlijk stukje vlees
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
8 minuten
Totale tijd 18 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 193 kcal

Equipment

  • Koekenpan
  • Ovenschaal
  • Aluminiumfolie

Ingrediënten
  

  • 600 Gram Tournedos
  • Boter of olie

Instructies
 

  • De oven voor verwarmen op 175 tot maximaal 190 graden. En plaats alvast een ovenschaal in de oven.
  • Laat wat goede of echte boter in een koekenpan smelten.
  • Leg voorzichtig de tournedos in de pan als de boter licht begint te kleuren.
  • Schroei de tournedos aan beide kanten dicht, totdat een goudbruin korstje begint te komen. Dit duurt ongeveer 3 tot 4 minuten.
  • Nu mag eventueel het vetrandje van het vlees verwijdert worden.
  • Voeg nu, aan beide kanten, zout en peper toe. Eventueel kun je ook andere kruiden naar smaak gebruiken.
  • Nu leggen we de tournedos in de ovenschaal zodat deze verder kunnen garen, gedurende 3 tot 8 minuten. 8 minuten is dan doorbakken, 3 6 minuten nog meer of minder rosé.
  • Haal de tournedos uit de oven en verpak deze in aluminiumfolie en laat het vlees 5 minuten nagaren.
Trefwoord Tournedos Bakken