Ga terug

Hoe lang moet rib eye bakken?

Haal het vlees ruim voor de tijd, 30 tot 45 minuten, dat je de ribeye wilt gaan bakken, uit de koelkast. Zo kan het vlees rustig op kamertemperatuur komen.
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 8 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 300 kcal

Equipment

  • Braadpan of koekenpan

Ingrediënten
  

  • 4 Ribeye
  • Boter of olijfolie

Instructies
 

  • Dep het vlees kort voordat je gaat bakken met wat keukenpapier droog.
  • Wrijf beide kanten van het vlees in met wat verse kruiden, zout en peper. Eventueel kun je ook knoflookpoeder, uipoeder en paprikapoeder gebruiken.
  • Boter in een goede koekenpan verhitten, op een hoog vuur.
  • Leg de ribeye in de boter en bak het vlees 2 tot 4 minuten. Draai nu het vlees om en bak het vlees ook 2 tot 4 minuten aan de andere kant.
  • Haal de ribeye uit de pan en wikkel deze in aluminiumfolie. Laat het vlees een paar minuten rusten. Eet smakelijk!
Trefwoord ribeye bakken