Ga terug
Gezonde Voeding

Hoe lang moet havermout koken?

Gezond en in diverse recepten te gebruiken
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Nagerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 375 kcal

Ingrediënten
  

  • 100 Milliliter Melk, of plantaardige melk die verhit kan worden
  • 100 Milliliter Water
  • 4 Eetlepels Havermout, ongveer 40 gram

Instructies
 

  • Meng melk en water met de havermout.
  • Even goed doorroeren en verhitten op het fornuis.
  • Laat het mengsel zachtjes gedurende 5 tot 15 minuten koken, daarbij wordt de pap dikker als het langer kookt.
  • Meestal wordt er nu na het koken, als de pap nog warm is, wat suiker toegevoegd. Wil je liever geen suiker toevoegen dan kun je eventueel een suikervervanger of honing gebruiken, of de zoetheid geheel weglaten.
  • De pap kun je warm eten maar vanzelfsprekend ook eerst laten afkoelen.

Notities

Naast suiker kun je bijvoorbeeld ook vruchten als aardbei of banaan aan de havermoutpap toevoegen.
Trefwoord Havermout koken