Hoe lang moet prei wokken?
Dit smaakvolle en kleurrijke recept met kip en groenten is eenvoudig te bereiden en zorgt voor een heerlijke, gezonde maaltijd.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 12 minuten min
Totale tijd 27 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 318 kcal
- 2 Middelgrote preien schoongemaakt en in dunne ringen gesneden
- 300 Gram Kipfilet in dunne reepjes gesneden
- 1 Rode paprika in reepjes gesneden
- 1 Gele paprika in reepjes gesneden
- 200 Gram Champignons in plakjes gesneden
- 2 Teentjes Knoflook fijngehakt
- 1 Eetlepel Geraspte gember
- 3 Eetlepels Sojasaus
- 1 Eetlepel Oestersaus
- 2 Eetlepels Zonnebloemolie of wokolie
- Optioneel: Verse koriander en lente-ui fijngehakt, voor garnering
Verhit in een grote wokpan of koekenpan de olie op een hoog vuur. Voeg de knoflook en gember toe en bak deze 30 seconden tot ze geurig zijn. Voeg de kipreepjes toe aan de wok en bak ze 3 tot 4 minuten, of tot ze gaar en lichtbruin zijn. Haal de kip uit de wok, doe het op een bord of in een kom, en laat het evens taan.
Voeg indien nodig een beetje extra olie toe aan de wok. Voeg de gesneden prei, paprika en champignons toe en bak de groenten 4 tot 5 minuten op hoog vuur, tot ze beetgaar zijn.
Voeg de gebakken kip, de sojasaus en de oestersaus toe aan de wok met de groenten. Roerbak het geheel nog 2 tot 3 minuten, zodat de saus goed mengt met de ingrediënten en alles goed verwarmd is.
Proef het gerecht en voeg indien nodig extra sojasaus of oestersaus toe om de smaak aan te passen.
Serveer het wokgerecht met rijst, noedels of een andere graansoort naar keuze. Garneer het gerecht eventueel met verse koriander en fijngehakte lente-ui.