Ga terug

Hoe Runderlappen bakken?

Hieronder volgt een recept voor het langdurig bakken (stoven) van runderlappen. Voor dit recept wordt sukadelap gebruikt, maar je kunt ook andere soorten runderlap gebruiken afhankelijk van je persoonlijke smaak en voorkeur.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 2 uur 30 minuten
Totale tijd 3 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 Personen
calorieën 135 kcal

Equipment

  • Pan

Ingrediënten
  

  • 4 Sukadelappen
  • 2 Uien
  • 2 Teentjes Knoflook
  • 2 Winterpenen
  • 2 Stengels bleekselderij
  • 2 Laurierblaadjes
  • 1 Takje Tijm
  • 500 Milliliter Runderbouillon
  • 250 Milliliter Rode wijn
  • 2 Eetlepels Boter of olie
  • Zout en peper

Instructies
 

  • Snij de uien, knoflook, winterpenen en bleekselderij in kleine stukjes.
  • Verwarm de boter of olie in een pan op middelhoog vuur en bak de sukadelappen aan beide kanten bruin. Haal het vlees uit de pan en leg het even opzij.
  • Bak de uien, knoflook, winterpenen en bleekselderij in dezelfde pan tot ze zacht zijn.
  • Voeg de sukadelappen weer toe aan de pan, samen met de laurierblaadjes, tijm, runderbouillon en rode wijn. Breng aan de kook.
  • Zet het vuur lager en laat de sukadelappen ongeveer 2,5 tot 3 uur stoven, afhankelijk van de dikte van de lappen. Draai de lappen af en toe om en voeg eventueel wat extra vocht toe als het te droog wordt.
  • Haal de sukadelappen uit de pan en hou ze warm. Verwijder de laurierblaadjes en tijm en pureer de groenten en het vocht in de pan tot een saus.
  • Serveer de sukadelappen met de groentesaus en bijgerechten naar keuze, zoals aardappelpuree en gekookte groenten.
Trefwoord Runderlappen bakken