Ga terug

Hoe Runderpoulet bakken?

Runderpoulet is niet geschikt om snel te bakken, omdat het vlees daarvoor te taai is. Je kunt het beste runderpoulet gebruiken in stoofgerechten en suddergerechten (eigenlijk lang en langzaam bakken), waarbij het vlees langzaam gegaard wordt. Hieronder vind je een basisrecept voor het bereiden van stoofvlees:
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 113 kcal

Equipment

  • Braadpan

Ingrediënten
  

  • 500 gram runderpoulet
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 wortels
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 eetlepels bloem
  • 500 ml runderbouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takjes tijm
  • zout en peper
  • boter of olie om in te bakken

Instructies
 

  • Snij de uien, knoflook, wortels en bleekselderij in kleine stukjes.
  • Bestrooi de runderpoulet met zout en peper en haal het vlees door de bloem.
  • Verhit boter of olie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin.
  • Voeg de groenten toe en bak deze kort mee.
  • Voeg de runderbouillon, laurierblaadjes en tijm toe.
  • Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens op een laag vuur sudderen voor 2 tot 3 uur, totdat het vlees mals is.
  • Verwijder de laurierblaadjes en tijm, en breng de stoofpot eventueel nog op smaak met zout en peper.
Trefwoord Runderpoulet bakken