Ga terug

Hoe Savooiekool koken?

In het recept hieronder wordt gesproken over het in stukken snijden van de kool, je kunt zelf bepalen hoe groot deze stukken zijn. Hoe kleiner de stukken, hoe minder lang de kooktijd zal zijn.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 36 kcal

Equipment

  • Pan

Ingrediënten
  

  • Savooiekool
  • Water
  • Zout

Instructies
 

  • Verwijder de buitenste bladeren van de savooiekool, haal eventueel harde stukken uit het midden van de kool weg, en snij de kool in stukken.
  • Breng een pan met ruim water aan de kook en voeg eventueel flinke snuf zout toe.
  • Voeg de stukken savooiekool toe aan het kokende water en zorg dat de kool volledig onder water staat.
  • Kook de kool in ongeveer 10 tot 15 minuten gaar, afhankelijk van de grootte van de stukken kool.
  • Controleer of de kool zacht is door er met een vork in te prikken. Als de vork gemakkelijk in de kool prikt, is de kool gaar.
  • Giet de kool af en serveer direct met bijvoorbeeld een klontje boter en wat kruiden.
Trefwoord Savooiekool koken