Ga terug

Hoe schelvis bakken?

In het onderstaande recept bakken we de vis in een koekenpan.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 8 minuten
Totale tijd 18 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 79 kcal

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 4 Schelvisfilets
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Instructies
 

  • Dep de stukken vis droog met keukenpapier.
  • Verhit een koekenpan met dikken bodem, en schenk er een beetje olijfolie in.
  • Als de olie heet is leg je voorzichtig de filets in de pan, maar pas op want dit kan spetteren.
  • Bak de schelvisfilets gedurende 3 tot 4 minuten, en draai dan de filets voorzichtig om. Bak de vis ook enkele minuten aan deze kant
  • Haal de filets uit de pan en strooi naar smaak aan beide kanten wat peper en zout.
Trefwoord Schelvis bakken