Ga terug

Hoe rundersaucijs bakken?

Wij bakken in het onderstaande recept 4 saucijsjes, dus voldoende voor 4 personen.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 16 minuten
Totale tijd 21 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 Personen
calorieën 231 kcal

Ingrediënten
  

  • 4 Saucijzen
  • 4 Eetlepels Vloeibare boter om te bakken en te braden

Instructies
 

  • Als je de worst in de koelkast hebt bewaard, kun je de worsten het beste een half uur voordat je de worsten gaat bakken uit de koelkast halen. Zo kan de worst op kamertemperatuur komen, en garen de worsten egaal. Bak je ze koud uit de koelkast kan het zijn dat gedeelten van de worstjes niet voldoende gebakken zijn.
  • Doe de vloeibare boter in een koekenpan en verhit de boter op een middelhoog vuur, en wacht totdat de boter verkleurt.
  • Leg de worstjes in de pan en bak deze gedurende 1 minuut rondom bruin.
  • Verlaag het vuur, doe eventueel een deksel op de pan, en laat de worst in ongeveer 15 minuten bakken. Af en toe omdraaien.
Trefwoord Rundersaucijs bakken