Ga terug

Hoe ribkarbonade bakken?

We bakken de karbonades hier op de meeste oorspronkelijke manier, dus zonder toeters en bellen. Puur vlees, en pure smaak
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 23 minuten
Totale tijd 33 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 Personen
calorieën 144 kcal

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 4 Ribkarbonades
  • Vloeibare boter

Instructies
 

  • De karbonades moeten minimaal een halfuur voor het bakken uit de koeling gehaald worden om op kamertemperatuur te kunnen komen. Dit voorkomt dat het vlees niet egaal kan garen. Vlees dat in de diepvries ligt, moet eerst helemaal ontdooit worden, bij voorkeur in de koelkast. Dit duurt minimaal 12 uur.
  • Dep de karbonades met wat keukenpapier door.
  • Verhit boter in een koekenpan.
  • Als de boter bruin begint te kleuren kun je de karbonades voorzichtig in de boter leggen.
  • Bak de karbonades op een hoog vuur in 3 minuten aan beide kanten lichtbruin.
  • Verlaag het vuur en bak de ribkarbonades in 15 tot 20 minuten gaar, waarbij ze regelmatig moeten worden omgedraaid.
Trefwoord Ribkarbonade bakken