Ga terug

Hoe rookworst koken?

Hieronder het recept hoe je een vacuüm verpakte rookworst moet bereiden. Daaronder de bereidingsmethode in de magnetron, en daaronder de bereiding van een echte slagersrookworst, die normaliter niet vacuüm verpakt wordt.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 Personen
calorieën 323 kcal

Equipment

  • Pan

Ingrediënten
  

  • 1 Vacuüm verpakte rookworst
  • Water

Instructies
 

  • Open de buitenste verpakking vand e worst, maar haal de worst niet uit de vacuüm verpakking!
  • Doe de rookworst in de vacuüm verpakking in een pan, en giet er water bij, zodat de worst net onder water staat.
  • Zet de pan op een laag vuur, en verwarm de worst langzaam. Het water mag niet koken, en het water mag slechts gering borrelen.
  • Na 10 minuten, het water begint nu te dampen, kun je de worst uit het water halen, de verpakking openen, en de worst serveren.
Trefwoord Rookworst koken