Ga terug

Hoe Gamba's bakken?

In dit recept bakken we de gamba's op de manier zoals dit in Spanje vaak gedaan wordt.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 97 kcal

Equipment

  • Pan

Ingrediënten
  

  • 24 Verse schoongemaakte gamba's
  • 4 Teentjes Knoflook
  • 2 Kleine uien
  • 4 Eetlepels Olijfolie
  • 4 Eetlepels Sherry
  • 1 Eetlepel Vers geperst citroensap
  • Peper en zout
  • 2 Eetlepels Fijngehakte peterselie

Instructies
 

  • Als de gamba's nog niet schoongemaakt zijn moet je dat als eerste doen, meestal maakt de vishandelaar deze echter graag schoon voor je.
  • De gamba's goed wassen en daarna droog deppen.
  • Knoflook en ui schoonmaken. Knoflook in dunne plakjes snijden, en de uien in dunne ringen snijden. Eventueel de uienringen halveren.
  • De helft van de olie in de pan verhitten en hierin de dunne plakjes knoflook licht bruin laten bakken.
  • Uit de pan halen en op keukenpapier laten uitlekken. De uiringen in de pan doen, en al omscheppende gedurende 4 minuten op een hoog vuur laten bakken. Ook weer uit de pan halen en op keukenpapier laten uitlekken.
  • De rest van de olie in de pan verhitten en hierin de gamba's in 3 tot 4 minuten gaar bakken, terwijl je ze regelmatig omschept.
  • De sherry, de knoflook, de uienringen, en het citroensap toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout.
  • Laat het geheel nog even door verwarmen, en strooi als laatste de peterselie erover.
Trefwoord Gamba's bakken