Ga terug

Hoe Witlof roerbakken?

Witlof roerbakken doen we in dit recept niet met andere groenten, maar met stukjes spek en plakjes champignon. Je kunt de groente in stukjes snijden, maar ook hele of halve bladeren gebruiken.Het gerecht is voldoende voor 4 personen.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken Frans
Porties 4 Personen
calorieën 90 kcal

Equipment

  • wok

Ingrediënten
  

  • 6 Stronkjes witlof
  • 200 Gram Ontbijtspek
  • 2 Eetlepels Ketjap
  • 1 Eetlepel Olijfolie
  • 150 Gram Champignons

Instructies
 

  • Snij het onderste stuk van de 6 Stronkjes witlof en verwijder ook eventuele minder mooie bladeren.
  • Halveer de stronkjes in de lengte, en snij iedere helft in de breedte in vier stukken. Als je liever bladeren roerbakt, hoef je alleen de bladeren los te maken van de stronken.
  • Was de witlof en laat het daarna in een vergiet goed uitlekken.
  • Snij de 200 Gram Ontbijtspek in repen.
  • Boen de champignons schoon met een borsteltje en halveer ze. Grote exemplaren snij je in vier stukken.
  • In een koekenpan of wok verhit je de 1 Eetlepel Olijfolie. Laat de olie goed heet worden.
  • Doe de repen spek in de pan en roerbak deze ongeveer een minuut.
  • Voeg de 150 Gram Champignons toe, en de witlof. Dit kun je nu ongeveer 2 tot 3 minuten roerbakken. Na deze tijd moet de groente wat zachter aanvoelen, en begint het kleur te krijgen.
  • Voeg de 2 Eetlepels Ketjap toe, laat het nog even warm worden, en serveer de groente.
Trefwoord witlof, witlof roerbakken