Ga terug

Hoe lang moet bleekselderij wokken?

Bleekselderij wokken doen we in dit recept samen met onder andere knoflook, gember, en wat oestersaus. Serveer gekookte rijst bij dit gerecht.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 35 kcal

Equipment

  • wok

Ingrediënten
  

  • 1 Bleekselderij
  • 2 Teentjes Knoflook
  • 4 Bosuitjes
  • 2 Centimeter Verse gember
  • 2 Eetlepels Oestersaus
  • 1 Eetlepel Rijstolie
  • 1 Eetlepels Chilivlokken
  • Zout en peper

Instructies
 

  • De stelen van de stronk snijden, en eventueel met een dunschiller dun schillen. Je kunt de draden ook van de stelen trekken met een scherp mesje.
  • De stengels in stukken snijden en wassen.
  • Gember dun schillen en raspen.
  • De bosuien in ringen snijden en wassen.
  • Knoflook schoonmaken en fijn snijden.
  • Doe wat rijstolie in een wok, en verhit de olie.
  • Voeg de knoflook, de stukken bleekselderij, en de gember toe.
  • Op een hoog vuur wokken.
  • Na een paar minuten de bosui toevoegen, en een paar minuten mee laten wokken.
  • De oestersaus toevoegen en alles goed omscheppen.
  • Als de bleekselderij knapperig is, kun je de groente eventueel nog op smaak brengen met zout , chilivlokken, en peper.
Trefwoord Bleekselderij wokken