De aardappelen dun schillen en in gelijke stukken snijden.
Doe ruim water en het snufje zout in een pan, voeg de aardappelen toe, en breng het aan de kook. Ongeveer 20 tot 25 minuten laten koken, totdat de aardappelen gaar zijn. Afgieten en afgedekt ongeveer 10 minuten laten uitdampen.
Fijn stampen met een pureestamper, en daarna 10 tot 15 minuten laten afkoelen.
De eieren splitsen in dooier en eiwit.
Meng de Parmezaanse kaas, de theelepel zout, en de tarwebloem. Voeg het toe aan de puree, en meng het er goed doorheen. Meng er vervolgens de eidooiers doorheen, en de helft van het eiwit.
Bestuif het werkblad en je handen met bloem.
Doe de puree op het werkblad, en kneed er een samenhangend deeg van.
Verdeel het deeg in gelijke stukken en rol er rollen van met een dikte van ongeveer 1,5 centimeter. Deze rollen snij je in stukken van ongeveer 2 centimeter.
Met de tanden van een vork maak je aan de ene kant van de gnocchi een ribbelpatroon, waardoor saus beter kan hechten. Doe ruim water en een snufje zout in een pan, en breng het aan de kook. Voeg als het kookt de gnocchi toe en kook het in ongeveer 2 minuten gaar. Met een schuimspaan uit het kokende water halen, daarna verder bereiden in andere gerechten.