Ga terug

Hoe reefilet bakken?

In dit recept bakken we de reefilet zonder extra bijgerechten, maar het vlees leent zich bij uitstek voor bijvoorbeeld een combinatie met herfstfruit zoals bramen.
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Wachttijd 20 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 Personen
calorieën 121 kcal

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 400 Gram Reefilet in vier stukken van ongeveer 100 gram
  • 2 Takjes Rozemarijn
  • 250 Gram Verse bramen
  • 3 Eetlepels Bramenjam zonder suiker
  • Roomboter
  • Peper en zout
  • 2 Teentje Knoflook
  • 100 Milliliter Kraanwater

Instructies
 

  • De naalden van de takjes rozemarijn halen, en de knoflook schoonmaken. Snij de knoflook vervolgens fijn.
  • Boter op een middelhoog vuur verhitten in een koekenpan en goed heet laten worden.
  • De filets aan beide kanten bestrooien met peper en zout naar smaak.
  • De reefilets in de pan doen, en ongeveer 2,5 minuten bakken. Omdraaien en de andere kant ook 2,5 minuten bakken.
  • Uit de pan nemen en afdekken met aluminiumfolie. Laat het 15 tot 20 minuten rusten.
  • De bramen schoonmaken.
  • De rozemarijn, en de knoflook aan de boter in de pan toevoegen, en ongeveer 2 minuten op een laag vuur bakken.
  • De bramen en de bramenjam toevoegen, en het water er voorzichtig bijgieten.
  • Op een laag vuur aan de kook brengen en ongeveer 15 minuten zachtjes laten koken. Regelmatig omscheppen, en op smaak brengen met zout en peper.
  • Leg de reefilets op vier borden, en giet er wat bramenjus over.
Trefwoord Reefilet bakken