Ga terug

Hoe lang moet shoarma bakken?

We bakken hier de shoarma nadat we dit helemaal zelf gemaakt hebben. Dus geen kant en klaar vlees uit de supermarkt. Eventueel kun je zelf nog stukjes ui of paprika toevoegen, en natuurlijk een saus naar smaak.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Porties 4 Personen
calorieën 171 kcal

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 500 Gram Kipfilet
  • 1 Eetlepel Olijfolie
  • 3 Theelepels Shoarmakruiden
  • Gemengde sla
  • 4 Pita broodjes

Instructies
 

  • De kip in een pan doen met zoveel water zodat de kip net onder water staan.
  • Breng dit aan de kook en laat het op een zacht vuur gedurende 10 minuten koken.
  • Haal het vlees uit de pan en dep het met keukenpapier droog.
  • Snij het vlees in dunne reepjes en meng dit met de shoarmakruiden.
  • De olie verhitten in een koekenpan en hierin de reepjes vlees goudbruin bakken.
  • De pita broodjes in een oven verwarmen en voorzichtig open snijden.
  • Doe wat gemengde sla op ieder broodje en doe daar de shoarma op.
  • Doe er eventueel nog een saus op.
Trefwoord Shoarma bakken