Hoe lang moet courgette bakken?
We bakken de courgette in dit recept nadat ze met olie, paprikapoeder, en pesto op smaak gebracht zijn.
Vanzelfsprekend kan de groente ook zonder gebakken worden, maar dit recept geeft nog meer smaak aan een gezonde groente.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Bijgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 171 kcal
- 2 Courgettes
- 5 Eetlepels Olijfolie
- 1 Theelepel Gerookt paprikapoeder
- 1 Eetlepels Groene pesto
- 1 Eetlepel Vers geperst citroensap
- 2 Takjes Basilicum
- Witte peper
De courgette wassen, een dun plakjes van de bovenkant snijden, en een plakje van de onderkant eraf snijden. Dit is het gedeelte van de courgette waar de resten van de steel zit, en waar de groente vast zat aan de plant.
Snij de groente in plakken van ongeveer een halve centimeter dikte. Smalle plakjes of lange plakjes, dat mag je zelf weten.
Doe de plakjes in een schaal, en voeg 3 eetlepels olijfolie, het paprikapoeder, en wat peper toe.
In een koekenpan, zonder extra olie of boter, de plakjes verhitten op een middelhoog vuur. Gedurende 5 minuten bakken, maar wel halverwege omdraaien, tot de plakjes goudbruin zijn geworden. Als je een kleine koekenpan hebt, kun je de plakjes beter in twee delen bakken. Maak een dressing van de pesto en 2 eetlepels olijfolie.
Die de gebakken courgette in een schaal en sprenkel de dressing erover.
Eventueel kun je de groente garneren met blaadjes basilicum.
Trefwoord Courgette bakken