Hoe lang moet gyros bakken?
In dit recept maken we de gyros helemaal zelf van varkensfilets, en serveren er rijst bij.
Voorbereidingstijd 1 uur uur
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 15 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 118 kcal
- 375 Gram Rijst
- 3 Eetlepels Olijfolie
- Scheutje olijfolie om in te bakken
- 1 Theelepel Milde paprikapoeder
- 1 Theelepel Gedroogde Oregano
- 1 Theelepel Gehakte Rozemarijnblaadjes
- 2 Teentjes Knoflook
- 400 Gram Varkensfilets in reepjes gesneden
- 1 Groene of rode Paprika
- 1 Blikje Tomatenpuree
- 3 Theelepels Bouillonpoeder
- Zout en peper
Maak de teentjes knoflook schoon en pers de teentjes boven een kom.
Maak de paprika schoon en snij deze in reepjes
De 3 eetlepels olijfolie in de kom mengen met het paprikapoeder, de oregano, de gehakte rozemarijn, en de knoflook.
Voeg de reepjes vlees toe, en meng het goed door elkaar. Minimaal 45 minuten laten trekken.
Rijst koken volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Een scheutje olie in een koekenpan verhitten en hierin het vlees bruin bakken. Voeg de paprika toe en bak dit even mee.
Tomatenpuree en het bouillonpoeder toevoegen en door het vlees mengen.
Bak het vlees nog gedurende ongeveer 10 minuten.
Op smaak brengen met zout en peper, en serveren met witte rijst.