Ga terug

Hoe lang moet gyros bakken?

In dit recept maken we de gyros helemaal zelf van varkensfilets, en serveren er rijst bij.
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 118 kcal

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 375 Gram Rijst
  • 3 Eetlepels Olijfolie
  • Scheutje olijfolie om in te bakken
  • 1 Theelepel Milde paprikapoeder
  • 1 Theelepel Gedroogde Oregano
  • 1 Theelepel Gehakte Rozemarijnblaadjes
  • 2 Teentjes Knoflook
  • 400 Gram Varkensfilets in reepjes gesneden
  • 1 Groene of rode Paprika
  • 1 Blikje Tomatenpuree
  • 3 Theelepels Bouillonpoeder
  • Zout en peper

Instructies
 

  • Maak de teentjes knoflook schoon en pers de teentjes boven een kom.
  • Maak de paprika schoon en snij deze in reepjes
  • De 3 eetlepels olijfolie in de kom mengen met het paprikapoeder, de oregano, de gehakte rozemarijn, en de knoflook.
  • Voeg de reepjes vlees toe, en meng het goed door elkaar. Minimaal 45 minuten laten trekken.
  • Rijst koken volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Een scheutje olie in een koekenpan verhitten en hierin het vlees bruin bakken.
  • Voeg de paprika toe en bak dit even mee.
  • Tomatenpuree en het bouillonpoeder toevoegen en door het vlees mengen.
  • Bak het vlees nog gedurende ongeveer 10 minuten.
  • Op smaak brengen met zout en peper, en serveren met witte rijst.
Trefwoord Gyros bakken