Ga terug

Hoe lang moeten wentelteefjes bakken?

In dit recept maken we klassieke wentelteefjes, dus zonder extra fruit of iets dergelijks.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 16 minuten
Totale tijd 31 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 Personen
calorieën 171 kcal

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 150 Milliliter Melk
  • 2 Eieren
  • 100 Gram Suiker
  • 1 Eetlepel Boter
  • 2 Theelepels Kaneelpoeder
  • Snufje zout
  • 4 Sneden bruin of wit brood

Instructies
 

  • De eieren breken in een kom of schaal, melk, zout, en drie kwart van de suiker toevoegen.
  • Klop het mengsel met een garde totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn.
  • Snij eventueel de korstjes van de boterhammen. Hoeft niet, maar mag wel.
  • Leg de sneetjes in het eiermengsel.
  • De boter in een koekenpan verhitten, de boterhammen voorzichtig in de koekenpan, en bak de wentelteefjes aan beide kanten in ongeveer 2 minuten per kant.
  • Meng de resterende suiker en het kaneelpoeder.
  • Leg de wentelteefjes op borden, en strooi het suiker-kaneelpoeder erover.
Trefwoord Wentelteefjes bakken