Ga terug

Hoe lang moet Zeeduivel bakken?

We bakken hier de vis, althans visfilets, in een heerlijke saus.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 Personen
calorieën 87 kcal

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 4 Zeeduivelfilets
  • 3 Eetlepels Kappertjes
  • 1 Citroen
  • 150 Milliliter Witte wijn
  • 2 Eetlepels gehakte peterselie
  • Zout en peper
  • 2 Eetlepels Olijfolie
  • 2 Teentjes Knoflook

Instructies
 

  • Rasp de citroen en pers de citroen.
  • Maak de knoflook schoon.
  • Doe het citroensap en de knoflook in een blender of keukenmachine.
  • Voeg de witte wijn toe, en naar smaak zout en peper.
  • Maal het mengsel fijn tot een dunne saus, en laat het een tijdjes rusten.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de zeeduivel aan beide kanten, tot de vis goudbruin is.
  • Na het bakken op smaak brengen met zout en peper.
  • Vuur verlagen, en de saus over de vis gieten.
  • Op een laag vuur laten bakken tot de vis gaar is. De filets wel af en toe omdraaien. Dit duurt ongeveer nog 5 tot 8 minuten.
  • Pan van het vuur halen, en de peterselie over de vis strooien.
Trefwoord Zeeduivel bakken