Ga terug

Hoe lang moeten groene asperges bakken?

Mocht je de groene asperges in de koelkast bewaard hebben, haal deze dan 30 minuten voor het bakken uit de koelkast.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 14 minuten
Totale tijd 29 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 188 kcal

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 700 Gram Groene asperges
  • 100 Gram Boter
  • 4 Eetlepels Olijfolie
  • 1 Theelepel Zout
  • 0,5 Theelepel Zwarte peper
  • 4 Teentjes Knoflook

Instructies
 

  • De asperges schoonmaken en van elke stengel een stukje onderaan afsnijden.
  • De knoflook schoonmaken en pers de teentjes.
  • In een koekenpan op een medium vuur de boter verhitten. Als de boter gesmolten is voeg je de olijfolie toe.
  • De geperste knoflook toevoegen, zout en peper naar smaak. Ongeveer een minuut laten bakken.
  • De asperges toevoegen en 10 minuten laten bakken. Wel af en toe omdraaien, zodat de asperges allemaal en overal gaar zijn.
Trefwoord Groene asperges bakken