Ga terug

Hoe lang moet bacon bakken?

Lekkere knapperig is bacon een goede start van iedere dag.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 373 kcal

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 8 Plakjes Bacon

Instructies
 

  • Haal de bacon een half uurtje voordat je het gaat bakken uit de koelkast.
  • Geen boter of olie in de koekenpan doen.
  • Leg de plakken bacon in de koekenpan, en verhit daarna de koekenpan op een medium vuur. Zorg wel dat de plakken elkaar niet overlappen.
  • Als je ziet dat de bacon wat vocht begint te verliezen, zet je het vuur wat lager, en draai je de plakken om. Het vet kan nu langzaam smelten, en de plakken kleuren nu langzaam bruin.
  • Regelmatig omdraaien, totdat de bacon krokant is geworden. Dit kan 10 tot 20 minuten duren.
  • Als de plakken goed zijn, laat je ze nog even op keukenpapier uitlekken.
Trefwoord Bacon bakken