Ga terug

Hoe lang moet sla koken?

Gewone sla wordt ook wel botersla genoemd. We gebruiken hier romaine, maar dit kun je ook met gewone sla maken.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 3 minuten
Totale tijd 18 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 73 kcal

Equipment

  • Pan

Ingrediënten
  

  • 1 Krop Romaine sla
  • 40 Gram geroosterde Pijnboompitten.
  • 1 Eetlepel boter
  • 1 Eetlepel gesmolten boter
  • 1 Liter Kippenbouillon
  • 1 Eetlepel vers citroensap
  • Zout

Instructies
 

  • Maak de sla schoon en maak de bladeren los van de krop.
  • De bladeren mogen in stukken gesneden worden, maar het hoeft niet.
  • Breng de bouillon aan de kook in een pan, en voeg een eetlepel boter toe, en het citroensap.
  • Doe de bladeren in het kokende water en kook de groente gedurende 3 minuten.
  • De sla uit het water halen en in een schaal doen. Roer de gesmolten boter door de groente en naar smaak wat zout.
  • Garneer de sla met de geroosterde pijnboompitten.
Trefwoord Sla koken