Ga terug

Hoe lang moeten wortels bakken?

In dit recept voor wortels koken maken we een combinatie met bospeen en met venkel, ui, en tomaatjes
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 33 kcal

Equipment

  • Ovenschaal
  • Dunschiller

Ingrediënten
  

  • 250 Gram Bospeen
  • 1 Venkelknol
  • 0,5 Theelepel Harissa
  • 2 Eetlepels Olijfolie
  • Rasp en sap van een halve Sinaasappel
  • 0,5 Theelepel Zeezoutvlokken
  • Paar takjes Rozemarijn
  • 1 Ui
  • 10 Kleine Tomaten

Instructies
 

  • Oven voor verwarmen op 180 graden.
  • Was de kleine tomaten.
  • Maak de ui schoon en snij deze in grote stukken.
  • Snij het loof van de wortel op twee tot drie centimeter boven de wortel af.
  • Schil de wortels met een dunschiller.
  • Snij de venkel verticaal doormidden en dan in stukken of in repen van een centimeter dikte.
  • Meng de harissa, de olie, het sinaasappelsap, en de zeezoutvlokken in een kom of schaal.
  • Doe de wortels, de stukken ui, de tomaatjes, en de stukken of repen venkel in een ovenschaal.
  • Giet het zojuist gemaakte mengsel over de groente in de ovenschaal, en meng alles goed door elkaar. Zorg dat alle groenten bedekt zijn met de olie.
  • Doe de rozemarijn op de groenten.
  • Plaats de ovenschaal in de oven en bak de groenten in ongeveer 45 minuten. Na 20 tot 25 minuten alle groenten nog een keer door elkaar mengen.
Trefwoord Wortels bakken