Ga terug

Hoe lang moeten hamlappen bakken?

In dit recept gebruiken we niet te dik gesneden hamlappen, dus geen vlees in één stuk, maar echt in lappen gesneden vlees. Heb je het vlees bewaard in de koelkast of in de vriezer, haal het vlees daar dan ruim vooraf uit. En laat het vlees helemaal op kamertemperatuur komen voor dat je gaat bakken.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 19 minuten
Totale tijd 34 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 129 kcal

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 600 Gram Hamlappen
  • Boter of olijfolie

Instructies
 

  • Dep de hamlappen met wat keukenpapier droog.
  • Verhit de boter of de olijfolie op een hoog vuur in een koekenpan.
  • Doe de hamlappen voorzichtig in de boter als het schuimen minder wordt.
  • Gedurende 2 minuten bakken, dan omdraaien en 2 minuten aan d andere kant bakken.
  • Nu het vuur verlagen en de stukken vlees in ongeveer 15 minuten bakken. Natuurlijk halverwege nog wel een keer omdraaien.
  • Als het vlees klaar is nog wat poeper en zout aan beide kanten over het vlees strooien.
Trefwoord Hamlappen bakken