Ga terug

Hoe lang moet varkensrollade bakken?

De varkensrollade moet je ruim vooraf uit de koelkast of vriezer halen, zodat het vlees al op kamertemperatuur is.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 1 Rollade
calorieën 128 kcal

Equipment

  • Braadpan of koekenpan, of eventueel ovenschaal.

Ingrediënten
  

  • 750 Gram Varkensrollade
  • Boter

Instructies
 

  • Bestrooi de varkensrollade met peper en zout naar smaak.
  • Verhit op een hoog vuur wat boter in een braadpan.
  • Leg de rollade voorzichtig in de hete pan, en braad de rollade rondom in twee minuten bruin.
  • Vuur verlagen en de rollade in 40 minuten gaar braden. Zet de deksel schuin op de pan, en keer de rollade regelmatig om.
  • Na 40 minuten haal je de rollade uit de pan, leg het vlees op een bord en dek het af met aluminiumfolie. Laat het zo 10 minuten rusten voordat je het vlees kunt aansnijden.
Trefwoord Varkensrollade bakken