Ga terug

Hoe lang moet Tong bakken?

De baktijd van grote en dikke tong kan wat afwijken van kleinere exemplaren.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 6 minuten
Totale tijd 21 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 119 kcal

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 1200 Gram Tong

Instructies
 

  • De vis of vissen eerst onder de koude kraan goed afspoelen, daarna met keukenpapier droog deppen.
  • De vis aan beide kanten met peper en zout naar smaak bestrooien.
  • Doe bloem in een bord en haal de vis nu aan beide kanten door de bloem.
  • Een ruime hoeveelheid boter, nee gebruik geen olie, in een koekenpan verhitten.
  • De vis per kan drie minuten laten bakken. Dus eerst 3 minuten aan de ene kant, dan 3 minuten aan de andere kant.
  • Eventueel kun je voor de smaak na 2 minuten bakken wat roomboter toevoegen. Doe met een lepel regelmatig tijden het bakken wat bakvet over de vis.
Trefwoord Tong bakken