Hoe lang moet Zeebaars bakken?
Zoals al eerder aangegeven, kun je de zeebaars het beste op de huid bakken als deze in moten gesneden is. Natuurlijk kun je ook de hele schoon gemaakte vis in een grotere pan bakken.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 124 kcal
- 2 Verse zeebaars
- Verse kruiden: salie, rozemarijn en oregano
- Vers gemalen peper
- Vers gemalen zeezout
- Bloem
- Roomboter
- Olijfolie
De zeebaars goed schoonspoelen, en droog deppen met keukenpapier.
Met een scherp mes over de hele vis inkepingen maken, bij beide vissen en aan beide kanten,
Doe zout en peper over de vis en wrijf het goed in de inkepingen.
Wat bloem op je handen strooien en daarmee de vis lichtjes insmeren.
Doe de kruiden in de buikholte van de vissen.
In een grote koekenpan of vispan de roomboter smelten, en wat olijfolie toevoegen.
De vissen in de pan leggen en aan beide kanten gedurende 10 minuten bakken. Dus 20 minuten in totaal.
Trefwoord Zeebaars bakken