Ga terug

Hoe lang moet een tomaat koken?

Een tomaat koken doe je doorgaans alleen om de tomaten te ontvellen, of om de vrucht wat zachter te maken.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 18 kcal

Equipment

  • Pan

Ingrediënten
  

  • 500 Gram Tomaten

Instructies
 

  • Was de tomaten, en verwijder de kroontjes.
  • Zet met een schilmesje een kruisje in de tomaat, aan de andere krant dan waar het kroontje zat.
  • Breng water aan de kook, en haal dit van het vuur.
  • Hou de tomaat 15 seconden op een lepel in het warme water.
  • Direct de tomaat onder de koud stomende kraan houden, of in ijskoud water houden.
  • Nu kun je met het schilmesje daar waar het kruisje gezet is, je ziet nu dat de uiteinden omkrullen in een soort lipjes, het velletje in meerdere bewegingen van de tomaat trekken.
Trefwoord Tomaat koken