Hoe lang moet casseler rib bakken?
Vraag aan de slager om niet al te dik gesneden casselerrib, dat komt de smaak na het bakken ten goede. In dit recept baken we het vlees overigens in de oven, maar koekenpan kan natuurlijk ook.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 55 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 5 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 142 kcal
- 500 Gram Casselerrib in één stuk
- 1 Eetlepel Honing
- 1 Eetlepel Mosterd
- Snufje zwarte peper
- Roomboter
Het vlees ruim een uur op temperatuur laten komen als het uit de koelkast komt.
Oven voor verwarmen op 160 graden.
De honing en de mosterd mengen in een kom of schaal, en op smaak brengen met zwarte peper.
Op hoog vuur een klont boter laten smelten in een braadpan.
Kort de casselerrib rondom aanbakken.
Van het vuur halen en het vlees bestrijken met het honing-mosterd mengsel.
Het vlees nu in de braadpan of in een ovenschaal doen en 45 minuten laten garen in de oven.
Trefwoord Casselerrib bakken