Ga terug

Hoe lang moeten speklappen bakken?

We bakken de speklappen in een braadpan of koekenpan. Je kunt thuis natuurlijk ook een airfryer gebruiken of de barbecue.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 540 kcal

Equipment

  • Braadpan

Ingrediënten
  

  • 4 Speklapjes van een halve centimeter dikte

Instructies
 

  • De speklappen kruiden met kruiden naar keuze.
  • Doe boter in een braadpan of koekenpan.
    Zet het vuur goed hoog.
  • Als de boter bruin wordt, let echter wel op dat het niet zwart wordt, bak je de speklappen aan de ene kant totdat deze bruin geworden zijn. Daarna ook aan de andere kant bakken totdat ook deze kan bruin is.
  • Vuur verlagen en de speklapjes vijf minuten laten sudderen.
Trefwoord speklappen bakken