Ga terug

Hoe lang moet een gehaktbal braden?

We maken hier een gewone gehaktbal, dus met half om half gehakt en verder geen exotische toevoegingen.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 197 kcal

Equipment

  • Braadpan

Ingrediënten
  

  • 1 Ei
  • 500 Gram Gehakt half om half
  • ½ Deciliter Halfvolle melk
  • 3 Beschuiten
  • ½ Theelepel Nootmuskaatpoeder
  • ¼ Gemalen kruidnagel
  • 4 Eetlepels Ongezouten roomboter

Instructies
 

  • Ei met de melk loskloppen. De beschuit verkruimelen boven het mengsel, en nootmuskaat en kruidnagel toevoegen. Eventueel op smaak brengen met zout en peper.
  • Doe dit mengsel door het gehakt en kneed het goed door elkaar.
  • Maak er vier gehaktballen van.
  • In een braadpan de boter verhitten en de gehaktballen voorzichtig in de pan leggen.
  • Op een hoog vuur aanbraden en de ballen met een spatel ronddraaien.
  • Als de ballen egaal bruin zijn vuur verlagen.
  • Deksel op de pan en de gehaktballen 20 minuten zachtjes laten braden. Wel af en toe omdraaien.
Trefwoord gehaktbal braden