Ga terug

Hoe lang moet eendenborst bakken?

Eendenborst kun je vanzelfsprekend ook weer op verschillende manioeren bakken, als je het maar op de onderstaande manier doet.
Hier bakken we alleen de eendenborst dus zonder toevoegingen van groentes of bijvoorbeeld sinaasappel.
We bakken de eendenborst bovendien met vetlaag, dit snijden we er niet vanaf. Wil je de filet rood hebben, dan heel simpel een paar minuten minder lang bakken.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 225 kcal

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 4 Eendenborstfilets
  • Peper en zout
  • Kruiden naar keuze

Instructies
 

  • Dep de eendenborst met wat keukenpapier droog.
  • Snij de vetkant van de eendenborst in een ruitmotief in. Natuurlijk niet te diep, dus niet in het vlees snijden.
  • Wrijf de eend in met kruiden naar keuze, iets peper, en iets zout.
  • Verhit een koekenpan op een middelhoog vuur.
  • Leg de eendenborst met de vetlaag in de pan. Dus helemaal zonder olie of boter.
  • Bak het vlees gedurende 10 tot 13 minuten, totdat de vetrand nagenoeg weggesmolten is en er een krokant korstje is ontstaan.
  • Vlees omdraaien en nog twee tot drie minuten aan deze kant laten bakken.
  • Uit de pan halen en een minuut of tien laten rusten. Pas daarna eventueel het vlees aansnijden.
Trefwoord eendenborst bakken