Ga terug

Hoe lang moet satévlees bakken?

Satévlees kun je natuurlijk op verschillende manieren bakken, van op de barbecue, via in de airfryer, tot in de koekenpan.
Je zult waarschijnlijk een eigen voorkeur hebben, maar hier gaan we uit van de koekenpan.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Marineren 1 uur
Totale tijd 1 uur 28 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 220 kcal

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 500 Gram Varkenshaas
  • 2 Sjalotjes
  • 2 Teentjes Knoflook
  • 5 Eetlepels Ketjap manis
  • 1 Theelepel Gemalen komijn
  • 2 Theelepels Ketoembar
  • 1 Eetlepel Citroensap
  • Peper naar smaak
  • Olijfolie

Instructies
 

  • Knoflook en sjalotjes schoonmaken en snipperen.
  • Varkenshaas in blokjes van anderhalve centimeter snijden.
  • Marinade maken van ketjap, citroensap, knoflook, sjalotjes, gemalen komijn, peper, en ketoembar.
  • Vlees er door scheppen en minimaal een uur in de koelkast laten trekken. Lekkerder wordt het als je dit langer laat trekken.
  • Daarna eventueel het vlees aan satéprikkers rijgen, maar dat hoeft niet.
  • Olijfolie in de koekenpan verhitten en hierin het vlees gedurende ongeveer 10 minuten bakken. Niet vergeten om het vlees ook om te draaien zodat het aan alle bakken lekker gebakken wordt.
Trefwoord satévlees bakken