Ga terug

Hoe lang moet sushirijst koken?

Geen gewone rijst gebruiken is veel lekkerder.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Wachttijg 1 uur 15 minuten
Totale tijd 1 uur 45 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Japans
Porties 4 Personen
calorieën 350 kcal

Equipment

  • Pan

Ingrediënten
  

  • 500 Gram Sushirijst

Instructies
 

  • De juiste hoeveelheid afwegen en de sushirijst meerdere keer wassen.
  • Het wassen is voldoende als het water redelijk helder blijft na het wassen.
  • Laat de rijst in een vergiet minimaal 30 minuten tot een uur uitlekken.
  • De uitgelekte sushirijst in een pan met dikke bodem doen, of natuurlijk in een rijstkoker, en water toevoegen. Daartoe kun je aanhouden 1 kopje water per 1,5 kopje sushirijst. We bedoelen dan een koffiekop.
  • Deksel op de pan en het water aan de kook brengen. Vijf minuten laten koken, dan het vuur verlagen.
  • Op een laag vuur vijftien minuten laten doorkoken totdat al het water weggekookt is.
  • Pan van het vuur nemen en er een schone theedoek over doen. Vijftien minuten laten nagaren.
  • Nu kun je de rijst in verschillende sushigerechten verwerken.
Trefwoord sushirijst koken