Ga terug

Hoe lang rabarber koken?

Als bijgerecht, taart, of in een nagerecht
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Bijgerecht, Nagerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 21 kcal

Equipment

  • Pan

Ingrediënten
  

  • 1 Kilo Rabarber
  • 1 Pijpkaneel
  • Citroenschil
  • Suiker naar smaak

Instructies
 

  • Breng 2 deciliter water in een pan aan de kook. Doe de schoongemaakte gesneden rabarber in de pan en wacht tot het water weer kookt.
  • Voeg een pijpkaneel en wat citroenschil toe en kook de rabarber , afgedekt, gaar in circa 15 minuten.
  • Verwijder de pijpkaneel en de citroenschil.
  • Roer suiker of bruine suiker naar wens door de rabarber en proef of deze zoet genoeg is.
  • Eventueel kun je met maizena of iets soortgelijks binden, als de rabarber te veel vocht bevat. Veel mensen vinden juist dit vocht het lekkerste.
Trefwoord Rabarber koken