Hoe lang rabarber koken?
Als bijgerecht, taart, of in een nagerecht
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Bijgerecht, Nagerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 21 kcal
- 1 Kilo Rabarber
- 1 Pijpkaneel
- Citroenschil
- Suiker naar smaak
Breng 2 deciliter water in een pan aan de kook. Doe de schoongemaakte gesneden rabarber in de pan en wacht tot het water weer kookt. Voeg een pijpkaneel en wat citroenschil toe en kook de rabarber , afgedekt, gaar in circa 15 minuten.
Verwijder de pijpkaneel en de citroenschil.
Roer suiker of bruine suiker naar wens door de rabarber en proef of deze zoet genoeg is.
Eventueel kun je met maizena of iets soortgelijks binden, als de rabarber te veel vocht bevat. Veel mensen vinden juist dit vocht het lekkerste.