Ga terug

Hoe lang moet rijst koken?

Hier het recept voor witte rijst koken.
Een mooi geslepen langkorrel -of droogkokende rijst zijn het beste om deze droge variant te maken. Voorbeelden zijn de Surinaamse en Siamrijst.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Rusttijd 5 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 130 kcal

Equipment

  • Pan

Ingrediënten
  

  • 400 Gram Witte rijst
  • Water

Instructies
 

  • Breng de rijst afgedekt met ruim 1 3/4 keer zoveel water aan de kook. De rijst moet een ongeveer 2 centimeter onder water staan.
  • Roer de rijst door zodra het kookt. Doe deksel terug op de pan en zet vervolgens het vuur zo laag mogelijk.
  • Laat de rijst in 20-25 minuten zachtjes gaar worden.
  • Laat de rijst 5 minuten staan met het deksel schuin op de rand van de pan. Maak de rijst met twee vorken rul voor het opdienen.
Trefwoord Rijst koken