Ga terug
Afdrukken

Hoe lang moet rijst koken?

Hier het recept voor witte rijst koken.

Een mooi geslepen langkorrel -of droogkokende rijst zijn het beste om deze droge variant te maken. Voorbeelden zijn de Surinaamse en Siamrijst.

Gang Bijgerecht
Keuken Internationaal
Trefwoord Rijst koken
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Rusttijd 5 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 Personen
calorieƫn 130 kcal

Ingrediƫnten

  • 400 Gram Witte rijst
  • Water

Instructies

  1. Breng de rijst afgedekt met ruim 1 3/4 keer zoveel water aan de kook. De rijst moet een ongeveer 2 centimeter onder water staan.

  2. Roer de rijst door zodra het kookt. Doe deksel terug op de pan en zet vervolgens het vuur zo laag mogelijk.

  3. Laat de rijst in 20-25 minuten zachtjes gaar worden.

  4. Laat de rijst 5 minuten staan met het deksel schuin op de rand van de pan. Maak de rijst met twee vorken rul voor het opdienen.