Ga terug
Afdrukken

Hoe lang moet een hardgekookt ei koken?

Als we even niet kijken naar de grootte van de eieren, de eieren vooraf uit de koelkast halen om op kamertemperatuur te laten komen, zijn er simpele regels om een ei hard te koken of misschien juist wel zacht.

Een zacht ei, 3 tot 4 minuten.

Een half zacht ei 5 tot 6 minuten.

Een hard ei 7 tot 9 minuten.

Gang Bijgerecht
Keuken Internationaal
Trefwoord Ei koken
Voorbereidingstijd 1 minuut
Bereidingstijd 3 minuten
Totale tijd 4 minuten
Porties 4 Personen
calorie├źn 155 kcal

Ingredi├źnten

  • 4 Eieren
  • Water
  • Zout

Bereiding

  1. Breng altijd eerst water in een pan aan de kook, met wat zout.

  2. Zodra de bubbels weg zijn het vuur verlagen. Het water moet echter wel blijven koken.

  3. Voeg pas als het water kookt voorzichtig de eieren aan het water toe. Leg daartoe een ei in een lepel en dompel het voorzichtig in het water.

  4. Kook de eieren nu gedurende 7 tot 9 minuten, afhankelijk van hoe groot de eieren zijn.

  5. Haal de eieren voorzichtig met een schuimspaan uit het water en hou de eieren direct onder de koud stromende kraan, of dompel deze in ijswater.