Ga terug

Hoe lang moet rosbief braden?

De rosbief ongeveer 20 minuten voordat je het vlees wilt gaan braden uit de koelkast halen en op kamertemperatuur laten komen.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Rusttijd 10 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 185 kcal

Equipment

  • Braadpan

Ingrediënten
  

  • 500 Gram Rosbief
  • Boter
  • Zout en peper

Instructies
 

  • Laat boter of roomboter eerst goed heet in een braadpan worden voordat je het vlees in de boter legt.
  • Bak de rosbief rondom bruin op een hoger vuur.
  • Nu het vuur verlagen en de deksel half op de pan plaatsen.
  • Laat nu het vlees rustig braden gedurende 30 minuten. Keer het vlees met enige regelmaat om.
  • Naar smaak zout en peper toevoegen, dit kun je ook doen voordat je het vlees gaat braden.
  • Is de juiste gaarheid bereikt, dan kun je nu het vlees in aluminiumfolie wikkelen en tien minuten op een bord laten rusten. Na de tien minuten kun je de rosbief aansnijden.
Trefwoord Rosbief braden