Ga terug
Afdrukken

Hoe lang moet zalm bakken?

Je kunt de zalm ook bakken in de oven of op de BBQ.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Trefwoord Zalm bakken
Voorbereidingstijd 1 minuut
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 6 minuten
Porties 4 Personen
calorie├źn 171 kcal

Ingredi├źnten

  • 800 Gram Zalm
  • Olijfolie
  • Eventueel kruiden

Instructies

  1. Plaats een grote koekenpan op het vuur en verhit de pan.

  2. Leg nu de zalm met de huidkant eerst in de koekenpan. Bak de zalm op een halfhoog vuur gedurende 3 minuten totdat de huid bruin gekleurd raakt.

  3. Keer de zalm nu voorzichtig om, en verlaag het vuur.

  4. Bak deze kan gedurende een minuut of twee.

  5. Je kunt goed zien wanneer de zalmmoten gaar zijn, als het vlees roze is geworden, maar niet meer vochtig is.