Ga terug

Hoe lang moet kipfilet bakken?

Neem een goed stukje vlees van de echte slager!
Voorbereidingstijd 2 minuten
Bereidingstijd 23 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 170 kcal

Equipment

  • Braadpan of koekenpan

Ingrediënten
  

  • 1 Kilo Kipfilet
  • Olie of boter
  • Kruiden

Instructies
 

  • Een klein beetje boter of goede olijfolie in een koekenpan of een braadpan verhitten.
  • Op een redelijk hoog vuur de kipfilet in de boter of in de olie gedurende 3 tot 4 minuten aan de ene kant bruin bakken.
  • Draai de kipfilet om en bak het vlees ook gedurende 3 tot 4 minuten aan de andere kant bruin.
  • Verlaag het vuur en laat nu de kipfilet nog een minuut of 5 smoren.
  • Nu is de beste tijd om de kipfilet te kruiden met de kruiden die je graag wilt gebruiken, hoewel sommigen liever voor het bakken de kip kruiden.
  • Laat de kipfilet nu nog eens 10 minuten op een laag vuur smoren.
Trefwoord kipfilet bakken