Ga terug

Hoe lang moet bulgur koken?

Dit moet je gewoon eens proberen.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Rusttijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 342 kcal

Equipment

  • Pan

Ingrediënten
  

  • 1200 Gram Bulgur
  • Water
  • Zout
  • Bouillonblokje

Instructies
 

  • Kook ruim voldoende water, ongeveer 1,5 tot 2 keer de hoeveelheid bulgur.
  • Doe de bulgur in een andere pan, en giet voorzichtig het kokende water er overheen. Voeg een snufje zout toe, en eventueel andere kruiden of een bouillonblokje.
  • Doe de deksel op de pan en laat de inhoud zachtjes koken totdat het water opgenomen of verdampt is. Dit kun je zien als er gaten in de bulgur zijn gevallen.
  • Haal de pan van het vuur en laat de bulgur rusten gedurende een minuut of tien.
Trefwoord Bulgur koken