Ga terug

Hoe lang moet beenham bakken?

Haal de beenham een half uur tot een uur voor de bereiding uit de koelkast, zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Rusttijd 15 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 175 kcal

Equipment

  • Ovenpan

Ingrediënten
  

  • 1 Kilo Beenham
  • Boter

Instructies
 

  • De oven voor verwarmen op 190 tot 200 graden.
  • Verwijder de verpakking, voor zover het vlees in een verpakking zit.
  • Plaats een grote braadpan, die ook geschikt is voor de oven, op het vuur en doe er wat olie of een klontje boter in. Zorg dat de pan warm is.
  • Plaats de beenham in de boter o olie en schroei de beenham rondom dicht zodat de buitenkant mooi bruin wordt.
  • Plaats nu de braadpan in de oven en bak de beenham gedurende 40 minuten.
  • Haal nu de braadpan uit de oven en verpak de beenham voorzichtig in aluminiumfolie. Laat de beenham 10 tot 15 minuten rusten.
  • Haal de ham uit het aluminiumfolie en snij deze aan in plakken van ongeveer 1 centimeter dikte.
    Eventueel kun je dit aansnijden ook aan tafel doen.
Trefwoord Beenham bakken