Ga terug

Hoe lang moet entrecote bakken?

Laat het vlees geruime tijd op kamertemperatuur komen, en haal het dus 30 tot 60 minuten voordat je het vlees gaat bakken uit de koelkast. Het vlees zal op deze manier niet zo heel hard gaan schrikken van de warme koekenpan, en bovendien is het vlees minder taai op deze manier.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 4 minuten
Rusttijd 3 minuten
Totale tijd 12 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 155 kcal

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 800 Gram Entrecote
  • Boter
  • Zout en peper

Instructies
 

  • Het vlees droog deppen met wat keukenpapier.
  • Strooi aan beide kanten wat zout en peper over het vlees. Overigens kun je dit ook na het bakken doen maar vooraf trekt de peper en het zout wat meer het vlees in.
  • Verwarm in een koekenpan of braadpan wat boter, en leg de entrecote zodra dit gesmolten is in de pan.
  • Als je de entrecote rosé wilt, dan bak je de entrecote nu aan beide kanten ongeveer 2 minuten. Wil je de entrecote wat meer doorbakken een paar minuten langer.
  • Niet met een vork de entrecote uit de pan halen want dan kan er veel sap verloren gaan. Gebruik dan ook een tang om het vlees uit de pan te halen.
  • Dek het vlees nu af met aluminiumfolie en laat het vlees nog een paar minuten rusten.
  • Nu kun je de entrecote serveren, bijvoorbeeld met kruidenboter of knoflookboter, en gebakken aardappelen.
Trefwoord Entrecote Bakken